Kiitos Innalle joka tuli meille salaattitarpeineen nälkäisenä ennen lenkkitreffejä ja kiitos myös Verna joka oli opettanut salaatin Innalle :) Tätä meillä syödään tänä kesänä...
Salaatti Vernan tapaan
* lajitelma erilaisia salaatteja (meillä oli paikallisia salaatteja joita ilokseni löysin prismasta: lollo rossoa, sidesalaattia ja tammenlehteä)
* kevätsipulia
* tomaattia (meillä keltaista luumutomaattia)
* kurkkua (meillä kaverin kasvattamaa kurkkua nam!)
* (porkkanaa... en voinut vastustaa kiusausta lisätä paria pientä porkkanaa, ne ovat niiin hyviä!)
* kirsikoita tai mansikoita (joo laitoin molempia... koska molempi parempi)
* ja jotain kunnolla suolaista.
Alkuperäisessä ohjeessa mukana on homejuustoa (Auraa) mutta minä en homejuustoa syö (tulee migreeni ja se maistuukin musta pahalta :D ). Nyt kokeiltiin serranon kinkulla, savujuustolla ja Piave:lla. Toimii! Aiemmin olen jo toki testannut sekä fetan että halloumin. Cheddarkin oli syötävää, mutta selkeästi tämä salaatti kaipaa seurakseen jotain voimakkaampaa ja suolaista. Salaatti kuuluisi syödä balsamicon ja oliiviöljyn kera. Mutta mä olen syönyt sitä ilman balsamicoa ja milloin milläkin kastikkeella... (sama migreeniongelma kun tuppaa iskemään sen balsamiconkin kanssa). Ja on hyvää! Kirsikoiden ja mansikoiden makeus tuo salaattiin ihanasti eloa ja kun mukana on se suolainen, juuston umami ja pientä karvaus tomaateista ei perusmauista puutu kuin hapan (tulisiko se juuri siitä balsamicosta! No tulisi tietysti!) joten ilmankos se on niin makoisaa...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti