Gulassi
Pala paistia / keittolihaa tms. n. 400-500g.
1-3 paprikaa (näitä saa olla runsaasti)
1 tlk tomaattipyrettä
(halutessa tomaattimurskaa myös tai vaikka täydellistä tomaattikastiketta jos sitä sattuu olemaan)
porkkanoita (1-2 koosta riippuen)
1-2 sipulia (mieluiten shalotti, mutta kaikki käy)
valkosipulia
chiliä
paprikajauhetta
suolaa ja pippuria
laakerinlehti
lihalientä (keitä itse luista tai käytä fondia tms)
tarjoiluun smetanaa tai rasvaista kreikkalaista jukurttia / creme fraichea tms
Paloittele liha (poikkisyyhyn!), tee reiluja palasia gulassi ei ole mitään piiperrysruokaa. Poista lihasta kalvot (ja syötä koirille). Paloittele samoin kaikki kasvikset reiluiksi paloiksi. Paista lihasta pinnat kiinni voi-öljy seoksessa kuumalla pannulla. Lisää joukkoon kasvikset ja lihalientä. Samoin tomaattipyre ja mausteita. Anna hautua pienellä lämmöllä niin että lihoista tulee oikein mureaa (puolesta tunnista 2 tuntiin). Lisää tarvittaessa nestettä haudutuksen aikana ja mausteita haudutuksen lopuksi. Tarjoile smetana sydämen kera.
Pala lihasta tulee hyvä gulassi kunhan sen pilkkoo oikein. Ota liha huoneen lämpöön lämpenemään n. tuntia ennen kuin aiot paistaa sen.
Kasvikset odottavat pilkkomista. Gulassi ei mielestäni kaipaa perunaa...
Sipulit ja liha pilkottuna ja valmiina pannulle
Voi antaa makua ja ruskistaa pinnan kauniiksi, öljy kestää kuumuutta paremmin.
Gulassi hauduttelussa
Ja tyytyväiset kalvojen syöjät...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti