keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Pippuria pataan

Meillä pikkuruinen emaloitu valurauta pata. Sellainen johon mahtuu juuri ja juuri kahden ihmisen pippuripata muhimaan jos joukkoon ei laita juureksia. Pikkusiskon tullessa yökylään valmistettiin sitten yhdessä pippuripataa ja porkkanamuusia. Upposivat yllättävän hyvin murrosikäisellekin syksyisen metsälenkin jälkeen. 



Pippuripataa

350g naudan paahtopaistia
puoli pakettia herkkusieniä (metsäsienet olisivat vielä herkullisempia)
1 sipuli
1 paketti Mustapekka -juustoa
suolaa
soijaa
vettä
kuohukermaa

Poista paistista kalvot ja syötä alhaalla kärkkyville koirille. Leikkaa liha paloiksi (poikkisyyhyn!) ja paista pinnat kiinni kuumalla valurautapannulla. Paloittele sienet ja sipuli ja pyöräytä ne pikaisesti pannulla myös (mausta soijalla). Lado kaikki pikkuiseen pataan ja lisää vettä niin että peittyvät. Anna muhia uunissa 150 asteessa pitkään! Kuta pidempään haudutat, sen parempi ja sitä muhevampia lihoista tulee. Kääntele välillä ja lisää tarvittaessa vettä. Haudutuksen loppuvaiheessa lisää joukkoon paloiteltu Mustapekka -juusto ja kuohukermaa. Anna muhia kunnes juusto sulaa. Ja tarjoile porkkanamuusin kera (isompaan pataan heittäisin porkkanaa, perunaa ja ehkä muitakin juureksia samaan pataan):

Porkkanoita
vettä
suolaa
voita 
kuohukermaa

Kuori porkkanat ja pilko. Keitä kypsäksi. Soseuta sauvasekoittimella ja lisää joukkoon voita, kuohukermaa ja suolaa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti