Pippuripataa
350g naudan paahtopaistia
puoli pakettia herkkusieniä (metsäsienet olisivat vielä herkullisempia)
1 sipuli
1 paketti Mustapekka -juustoa
suolaa
soijaa
vettä
kuohukermaa
Poista paistista kalvot ja syötä alhaalla kärkkyville koirille. Leikkaa liha paloiksi (poikkisyyhyn!) ja paista pinnat kiinni kuumalla valurautapannulla. Paloittele sienet ja sipuli ja pyöräytä ne pikaisesti pannulla myös (mausta soijalla). Lado kaikki pikkuiseen pataan ja lisää vettä niin että peittyvät. Anna muhia uunissa 150 asteessa pitkään! Kuta pidempään haudutat, sen parempi ja sitä muhevampia lihoista tulee. Kääntele välillä ja lisää tarvittaessa vettä. Haudutuksen loppuvaiheessa lisää joukkoon paloiteltu Mustapekka -juusto ja kuohukermaa. Anna muhia kunnes juusto sulaa. Ja tarjoile porkkanamuusin kera (isompaan pataan heittäisin porkkanaa, perunaa ja ehkä muitakin juureksia samaan pataan):
Porkkanoita
vettä
suolaa
voita
kuohukermaa
Kuori porkkanat ja pilko. Keitä kypsäksi. Soseuta sauvasekoittimella ja lisää joukkoon voita, kuohukermaa ja suolaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti