keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Punaista sen olla pitää

Looginen jatko porkkanoille ja kaalille on tietysti punajuuri. Niistä saa valtavan hyviä sämpylöitä ja ne taipuvat laatikkoon, mutta tällä kertaa varasin punajuuret piiraaseen. Sadonkorjaajan piirasta siis...



Sadonkorjaajan piiraat:

pohja:
2dl ruisjauhoja (alkuperäinen ohje: 2dl vehnäjauhoja + 1dl kaurahiutaleita, mutta välttelen vehnää joten vaihdoin ruisjauhoihin + kaurajauhoihin)
1dl kaurajauhoja
1/4 tl suolaa
1tl leivinjauhetta
75g voita

Nypi pohjan ainekset sekaisin (sekoita suola ensin jauhoihin) ja lisää joukkoon 0,5dl maitoa.
Painele pohja voidellun vuoan pohjalle ja paista sitä 225 asteessa n. 15 minuuttia.

Täyte:
2 isohkoa punajuurta (jos pieniä käytä 3)
fetaa / kylmäsavuporokoskenlaskijajuustoa
kirsikkatomaatteja
basilikaa
mustapippuria
2 kananmunaa
1dl maitoa

Kuori ja raasta punajuuret. Käytä ne pannulla (älä sekoita joukkoon niitä fetakuutioita jolloin joudun kalastelemaan ne pois täytteestä kun muistat että punajuuria piti paahtaa...) eli kypsennä hieman niin että neste vähenee ja punajuuret kypsenevät. Levittele feta tai koskenlaskija palaset (alle puolet koskenlaskija pakkauksesta riittää, säästä loput vaikka sosekeittoon) esipaistetun pohjan päälle. Lisää punajuurisilppu, painele päälle puolitetut kirsikkatomaatit ja muutama basilikan lehti. Sekoita kananmuna ja maito ja kaada piiraan päälle. Paista vielä 200 asteessa n. puoli tuntia. Anna jäähtyä tovi ja vetäytyä ennen tarjoamista.

Kahteen piiraaseen menee 4 isoa punajuurta

Punajuuriraasteen voi kypsentää pannulla. Toinen vaihtoehto on keittää punajuuret ennen raastamista. 

Fetaversiopiiraasta (joo joo: joku sekoitti fetan punajuuriin ennen kuin muisti kypsennyksen...)

Ja Koskenlaskijalla sama homma :)

Valmis piiras. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti