(Almost) Empire Roast Chicken
1 kokonainen kana (sulatettuna!)
kukkuralliset ruokalusikalliset hienoksi pilkottua chiliä, tuoretta inkivääriä ja valkosipulia
1 reilu rkl tomaattipyrettä
1 reilu rkl korianteria, garam masalaa ja juustokuminaa (eli jeeraa) (olisi pitänyt olla myös kurkumaa, mutta eipä ollut ja ilmankin pärjäiltiin)
2 reilua rkl maustamatonta paksua jukurttia (partaäijä tms)
2 sitruunaa
2 rkl merisuolaa
Pilko tuoreet mausteet pieneksi ja sekoita kaikki marinadin ainekset. Purista sitruunoista osa mehusta marinadiin. Hiero mausteet kanan pintaan ja nahan alle. Älä unohda että kana kannattaa maustaa myös sisäpuolelta. Anna maustua yön yli. Tunge sitruunat kanan sisuksiin antamaan makua.
Meillä ajatuksena oli että koko ruoka valmistuu samassa joten lisukkeena tarjoiltiin perunoita, porkkanoita, sipulia ja tomaattia.
Kanan kaverit:
800g perunaa + porkkanaa (meillä enemmän porkkanaa eli 3 isoa porkkanaa ja pari isohkoa rosamunda perunaa. Rosamunda on mielestäni paras peruna tällaisiin ruokiin, mutta muukin jauhoinen käy)
2-3 sipulia (käytin shalotti koska pidän niistä eniten)
merisuolaa ja mustapippuria
sitruunamehua
2-3 rkl öljyä (ohjeessa lukee että oliivi, mutta taisin kyllä käyttää rypsiöljyä)
hieman voita (taisi unohtua matkasta)
Reilusti tuoretta chiliä, juustokuminaa, garam masalaa, valkosipulia ja inkivääriä.
10 (?) kirsikkatomaattia
(korianteria olisi pitänyt olla, mutta ei ollut.)
PIlko ja sekoittele mausteet. Kuori perunat, porkkanat ja sipulit ja pilko ne isohkoiksi lohkoiksi. Pilko tomaatit puoliksi. Sekoita kaikki ainekset.
Kun kana on maustunut paista sen pinnat kiinni hellalla (padassa). Tämän jälkeen nakkaa kanalle kaveriksi peruna-kasvis seos. Anna kypsyä 180-200 asteessa pitkään kansi päällä. Nauti paksun jukurtin, tuoreiden yrttien ja salaatin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti