Pollo limoncello
300-400g marinoimattomia (!) kananfileesuikaleita
1 sitruunan raastettu kuori
2tl-1rkl raastettua inkivääriä
kourallinen pinjansiemeniä (50g?)
oliiviöljyä
hunajaa
100g siitakesieniä (en ole aivan varma määrästä, mutta sellainen kaupan rasia kuitenkin)
2dl kuohukermaa
1 kananmuna
merisuolaa
soijaa
parmesaaniraastetta/lastuja
(tuoreita yrttejä)
spagettia (määrästä ei mitään hajua, nappasin näppituntumalla)
Raasta sitruunan kuori ja reiluhko pala inkivääriä. Marinoi suikaleita näillä + soijalla mielellään vähintään pari tuntia. Keitä spagettia runsaassa vedessä (ripaus suolaa ja öljyä keitin veteen). Paahda pinjansiemeniä pannulla hunajan ja oliiviöljyn kera. Lisää joukkoon siitakesienet ja mausta ne soijalla. Paista kanan palaset. Kun spagetti on al dente, valuta se ja lisää se pannulle kananpalojen, siementen sekä sienien joukkoon. Lisää kerma ja kananmuna (nämä voisi olla hyvä sekoittaa, mutta hyvä tuli vaikka sekoitti vasta pannulla). Kuumenna pikaisesti. Tarkista maku ja lisää (meri)suolaa tarvittaessa. Rouhi päälle reilusti mustapippuria ja lisää lautaselle vielä parmesaania. Puolikuiva valkoviini toimii mainiosti tämän kanssa ja tietysti se syntisen ihana vaalea leipä ja tuoreet yrtit (basilika).
Kovin nättiä tästä ei tullut. Ripauksella kurkumaa olisi saanut pastan kivan keltaiseksi, mutta sitä ei ollut ja maku lienee pääasia. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti